Mis tööd suvel teha?

summer-job

Suvepuhkus läheneb tuhinaga… viimane kuu pingutada ja no mis siin salata järgmisel reedel jääb koolimaja juba päris tühjaks ning algab paberimajanduse aeg, korraldada on veel ainult lõpuaktused ning nendegagi on enamus juba tehtud ja sellepärast ma tunnen juba suvepuhkuse lõhna…

Sellel on aga üks aga. Kuigi praegu tunnen ma küll, et puhkuse esimesest päevast alates kuni 15. augustini plaanin ma ainult vedeleda siis ennast teades… hiljemalt nädalaga on mul täiega kopp ees.

Eelmine aasta ma ju proovisin seda. Suure hurraaga rõõmustasin, et jee esimest korda  ei kavatse ma suvel lillegi liigutada ja naudin koolis töötamise suurimat võlu-täiesti vaba suve. Teate mis reaalsus oli? Jaanipäevast hakkas puhkus- siis kuni ca 10. juulini läks kõik kodu ostmise, kolimise ja minu sünnipäeva tähe all. 20. juuliks olin ma ära teinud kõik, mis ma teha tahtsin ja plaanisin ning mul oli puhkusest täiega siiber. Selle suvepuhkusega on kahjuks see lugu, et ise ju võid olla ligi kaks kuud vaba aga kõik teised on ju üldiselt ikka gitööl ja kuigi üksi olemine on ka mõnus siis ca nädalaga hakkab mul ikkagi igav.

Seega- mida lähemale kevad jõudma hakkas, seda rohkem ma veendusin, et selleks suveks võiks mingi töö ka leida aga mitte sellise päris päris töö. Kindlasti ei tahaks ma töötada siseruumis  la esmaspäevast reedeni, mulle peab jääma võimalus ikka suve nautida. Kindlasti tahaks teha midagi sellist kus on palju paindlikust ja midagi mis pakuks uut kogemust.

Selliset kriteeriumitega jõudsin kõigepealt surfiklubini. SUP meeldib mulle nii nii väga ja surf paelub mind igal kujul. Rannas on alati mõnus ja inimesed kes seal käivad on ju ka üldiselt väga toredad. Mõeldud tehtud-Stroomi surfiklubis võib mind see aasta ilmselt kohata- loodan teid kõiki siis seal näha.

Hinge jäi aga närima, et tahaks ikka midagi veel. Midagi mida saaks teha nii, et kui tahan, saan puhata, kui vaja olen surfiklubis aga, et veits saaks ikka ekstra rahhi ka teenida suvega. Hetkel olen jõudnud Woltini. Tundub täpselt see mida otsisin- ülim paindlikus. Kui tahan siis teen, kui ei taha siis ei tee, kui tuleb mingi lahe mõte, et oh täna tahan hoopis midagi muud ette võtta-pole probleemi, saab. Kui tahan sõidan rattaga, kui tahan vuran autoga. Lisaks tundub see täpselt selline töö millega lahedaid kogemusi võiks saada. Lähen nüüd kohe kohe  sinna koolitusele, et aru saada kas see ikka on see mida ma teha tahan. Kui keegi lugejatest on Wolti sõitnud või teab kedagi, kes teab kedagi, kes on siis jagage kogemusi palun! 🙂

Veel oli laual olla näiteks giid tuuridel aga seal on töötajaid pigem ka mais, juunis ja septembris vaja seega ei sobinud see ajaliselt. Muidugi oli laual ka töö laagrites aga ma ei raatsi lihtsalt kodust nädalaks ära minna. Lisaks mõlgutasin vahepeal mõtteid linnateatri suvekohviku töö peale, sest no teater on ju niii lahe koht lihtsalt! Siis jõudsin aga selleni, et õhtud ja nädalavahetused tahan ikka oma kalli abikaasa seltsis veeta…. niisiis hetkel tundub, et jäävad Wolt ja Stroomi surfiklubi aga ootaksin ka kõigi teie kogemusi. Millised on ägedad/mõnusad suvetööd olnud? Kes on Wolti sõitnud- kuidas olete rahule jäänud?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s